Gorgonzola sir

Postoji više legendi koje objašnjavaju kako je ovaj sir postao jedan od prvih plavih sireva u svijetu…
Gorgonzola se smatra desertnim sirom budući da se može posluživati s ostalim sirevima na hladnoj plati. Dakle gorgonzola se može konzumirati samostalno ili u kombinaciji s drugim namirnicama s hladne plate.

ŠPINAT – 10 RAZLOGA zašto ga jesti i 10 RECEPATA za pripremu špinata

Špinat je doslovno superhrana. Pun je korisnih nutrijenata u vrlo malo kalorija. Špinat je jedan od temelja mediteranske prehrane, ali i većine drugih planova prehrane koji u vidu imaju raznovrsnu i zdravu prehranu. Lako se može ukomponirati u svaki vid prehrane i  dijeta za mršavljenje. Od špinata se mogu pripremati i jela u kojima će biti dominantan, ali se može i neprimjetno uklopiti u različita jela, kamuflirati na primjer za djecu koja ne vole zelenilo.

Krumpir

Sezona krumpira je od travnja do studenog, ovisno o sorti, kojih ima negdje oko dvjestotinjak.

Dunje

Plodovi dunje imaju ugodan miris, ali pomalo trpak okus zbog čega se uglavnom konzumiraju kuhane ili pečene.

Artičoka

Artičoka je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ima krasan cvijet, ali od njih jedemo nedozrele cvatne glavice zbog ukusnih…

Češnjak

Češnjak se najviše uzgaja zbog svojih glavica intenzivne arome i najčešće se koristi u kuhinji. Njegova stabljika može narasti čak i do 30cm. Listovi su ravni, izduženi i uski…

Špinat

Špinat je jednogodišnje lisnato povrće, iz porodice je loboda. Dok su mu listovi mladi jede se i sirov, kao salata.

Kukuruz

Mladi klipovi imaju mekana, mliječno – sočna zrna pa se najčešće kuhaju ili peku u pećnici ili na roštilju.

Rotkvica

Njeni korijeni koji mogu biti kuglasti ili duguljasti crveni su i vjesnici proljeća jer se pojave čim se temperatura podigne.