Oblatne – jednostavni starinski recept

Oblatne

Oblatne

Oblatne

Sastojci:

1,5 litra mlijeka
1 kg šećera
100 gr margarina
50 gr čokolade
2 žlice kakaa
oblatne

Priprema:

Mlijeko i šećer staviti u dublju posudu da se kuha, pojačati temperaturu da prokuha, a pažljivo miješati da ne iskipi.

Smanjiti temperaturu da fil za oblatne lagano kuha i povremeno miješati da ne zagori. Kad vam odgovara gustoća fila koja se kuhao  dodati margarin čokoladu i kakao, pa neka se kuha još 5 minuta da se ujedini. Vrijeme potrebno da se fil zgusne je oko 2 sata, iako ovisi o mlijeku i temperaturi na kojoj kuhate pa može trebati i duže.

Fil za oblatne je gotov kada izvadite malo na tanjur, a smjesa se razdvaja kada prođete žlicom kroz nju. Kao na videu ispod.

Oblatnu staviti na ravan stol i premazati toplim filom pa preko fila staviti oblatnu i tako mazati dok se ne potroši fil, oblatnu prekriti papirom, staviti ravan kalup preko oblatne i nešto teško da se bolje spoji.

Recept poslala: K.

Oblatne

Oblatne Oblatne Oblatne Oblatne Oblatne Oblatne

Oblatne - jednostavni starinski recept Oblatne - jednostavni starinski recept Oblatne - jednostavni starinski recept Oblatne - jednostavni starinski recept

OblatneOblatne Oblatne

6 komentara

  1. Cula sam da se satima treba kuhat i ukukavat kad bude gusto mozes i kasiku brasna dodat ako nije skroz cvrsto da zgusne..

  2. Za sat vremena se ne moze zgusnuti ja kuvam odprilike 3-4 sata nekada i duze. Ubacujem i mlijecne cokolade i nutele. I bude za prste polizati.

Ostavite komentar

*