Povrće u marinadi s gorčicom

Povrće u marinadi s gorčicom

Za 6 staklenki po 500ml

Sastojci:
800g brokule

300g mladih tikvica

250g sitnog luka

250 g koktel-rajčica

300g morske soli

200g šećera

2 crvene paprike

2 korabe

500g zelenih mahuna

1 komad svježeg đumbira

1,4l bijelog vinskog octa

2 žlice gorčice u prahu

2 žličice korijandra u prahu

2 žličice kumina u prahu

1 žlica kurkume u prahu

1 žlica škrobnog brašna

Vrijeme pripreme: 1h 30min
Vrijeme mirovanja 4 tjedna
Rok uporabe: 1 godina

Operite tikvice i brokule te ih narežite na komade veličine zalogaja. Stapku brokule potrebno je oguliti i narezati na ploške. Zatim operite mahune, odrežite vrhove i konce i narežite na otprilike 2 cm duge komade.
Operite paprike, prepolovite ih i očistite, a zatim narežite i na kockice. Luk očistite i prepolovite. Korabu ogulite, prepolovite i narežite na kockice.
Operite rajčice a kožicu na nekoliko mjesta probodite čačkalicom.
Nakon toga sve vrste povrća stavite u veliku posudu i pomiješajte sa soli. Povrće poklopite i dodatno opteretite nekim predmetom te ostavite da stoji na hladnom mjestu i dan.
Sljedeći dan povrće stavite u cjedilo, obvezno isperite hladnom vodom i dobro ocijedite.
Ogulite đumbir, nasjeckajte i stavite u posudu te mu dodajte ocat, šećer i ostale začine. Umiješajte povrće. Sve ostavite da poklopljeno kuha oko 8 minuta. Povrće mora ostati čvrsto na zagriz. Izvadite povrće iz posude i složite u staklenke.
Brašno razmutite u malo hladne vode, a tekućinu u kojoj se kuhalo povrće stavite da se ponovno zagrije te dodajte škrobno brašno. Umak kuhajte oko 3 minute uz stalno miješanje te prelijte preko povrća. Zatvorite staklenke i ostavite da stoji oko 4 tjedna.

Ostavite komentar

*