29. ožujka 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Zaprška za punjene paprike

Zaprška za punjene paprike

Zaprška za punjene paprike

Zaprška za punjene paprike – varijanta 1.
Na masnoći prepržiti žlicu brašna, dodati žličicu crvene papriku,  žličicu vegete i pola žličice soli. Na to uliti šalicu vrele vode. Kada prokuha preliti preko punjenih paprika.

Zaprška za punjene paprike – varijanta 2.
Staviti ulje ili mast u manji lonac, te zagrijati. Dodati žlicu brašna te malo pržiti da dobije zlatno žutu boju. Dodati vode, kocku za juhu ili dvi ovisi o količini vode koje imate u punjenim paprikama, odnosno o količini punjenih paprika.

Zaprška za punjene paprike – varijanta 3.
Zagrijati ulje ili mast u manjem loncu. Odvojeno u šalici u hladnoj vodi pomiješati žlicu brašna, pola žličice vegete, pola žličice soli, žličicu crvene paprike i žličicu koncentrata od rajčice. Sve dobro sjedinjeno dodati na zagrijanu masnoću i uz miješanje pustiti da prokuha. Preliti preko punjenih paprika.

Kada dodati zapršku u punjene paprike

Zapršku za punjene paprike je najbolje dodati odmah na početku kuhanja. Dakle, kada u lonac stavite punjene paprike i prelijete vodom (hladnom) stavite na štednjak i pustite da zakuha. Kada voda s punjenim paprikama prokuha dodajte zapršku za punjene paprike. Zatim kuhajte još oko sat vremena.

Zaprška za već skuhane punjene paprike:
Ako imate skuhane punjene paprike, ali bez umaka ili zaprške, tada napravite zapršku po nekom od načina iznad, te kad zaprška prokuha dodajte dodatno vrele vode. U to stavite punjene paprike, poklopite i pustite da sve prokuha. Vaše punjene paprike su spremne.

Zaprška za skuhane smrznute punjene paprike:
Napravite zapršku prema nekom od gore načina. Kada zaprška prokuha dodajte dodatno vodu i u nju stavite punjene paprike koje su već bile skuhane ali su zamrznute.
Vode treba biti dovoljno da prekrije punjenu papriku, stoga ako ih imate malo, odnosno zagrijavate samo jednu ili dvi punjene paprike stavite sve u što manji lonac.
Smanjite temperaturu i ostavite da kuha oko 5minuta kako bi se punjena paprika odledila, te dobro i dovoljno zagrijala iznutra. Ako su veće punjene paprike ostavite koju minutu duže da kuha jer njima treba malo duže.

Vezano:

Punjene paprike

Zaprška za sarmu

Zaprška za grah