25. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

10 ukusnih načina da konzumirate više mlijeka

Mlijeko se ubraja u 5 najzdravijih namirnica. I da, ono čini za vaše tijelo mnogo više nego što mislite. Ispod su recepti kako sve brzo možete pripremiti mlijeko i mliječne proizvode na ukusan način.

10 ukusnih načina da konzumirate više mlijeka

Mlijeko se ubraja u 5 najzdravijih namirnica. I da, ono čini za vaše tijelo mnogo više nego što mislite. Sva istraživanja pokazuju kako kalcij nije samo sastavnica naših kosti, nego se kalcij u tijelu bori i protiv pretilosti. Jedna studija je pokazala kako su žene koje su bile na dijeti bogatoj kalcijem izgubile za oko 70 posto više od kontrolne skupine koja je bila na običnoj jednako kaloričnoj dijeti, što je dokaz da ćete biti mršaviji ako jedete više namirnica bogatih kalcijem, posebno mlijekom.

Osim kalcija, važna supstanca mlijeka je i vitamin D. On ne samo da omogućava vašem tijelu da apsorbira kalcij, nego vitamin D u organizmu smanjuje rizike razvoja srčanih oboljenja,  nekih vrsta raka, olakšava bolove u leđima, smanjuje rizike razvoja depresije i još mnogo toga.

Malo mlijeka u jutarnjoj kavi nije dovoljno, u svojoj prehrani svakako trebate povećati konzumaciju mlijeka. Ispod su recepti kako sve brzo možete pripremiti mlijeko i mliječne proizvode na ukusan način.

1.    Čokoladno mlijeko najpopularniji je recept s mlijekom. U toplo mlijeko dodajte inastant slatki kakao ili čokoladu u prahu.

recepti-mlijeko-1

.
2.    Riža s mlijekom – Recept

recepti-mlijeko-2

.
3.    Krastavci s kiselim mlijekom ili jogurtom.  Recept

recepti-mlijeko-3.

4.    Mlijeko s bananama. Ovaj zdravi recept s bananama dodatno će povećati pozitivan zdravstveni učinak koji mlijeko ima. Umjesto banana možete napraviti frape i s bilo kojim drugim voćem.

recepti-mlijeko-4.

5.    Hladna mliječna juha s bobičastim voćem. Recept

recepti-mlijeko-5

.

6.    Puding. Puding pripremite po uputama s vrećice.
recepti-mlijeko-6.

7.    Mlijeko s jajima. Mlijeko u koje je dodana vanilija stavite da zaključa. U međuvremenu miješajte žumanjke sa šećerom dok dobijete posve glatku i gustu smjesu. Malo po malo dolijevajte kipuće mlijeko.

recepti-mlijeko-7

.

8.    Mlijeko s rumom i žumanjcima. Dobro izraditi žumanjak sa šećerom, doliti najprije zagrijan rum, a zatim malo-pomalo, stalno miješajući i kipuće mlijeko.

recepti-mlijeko-8

.

9.    Zlatno mlijeko. Prokuhati 1/4 šalicu vode i 1/8 žličice  kurkume, u trajanju od 5-8 minuta. Nakon toga, dodati 1 šalicu mlijeka (najbolje kozjeg) i 2 žlice bademovog ulja. Ostaviti da proključa pa odmah skloniti sa vatre. Kada se malo ohladi dodati jednu žlicu meda i piti polako, ali dok je još toplo.

recepti-mlijeko-9

.

10.    Instant kava s mlijekom. Napravite instant kavu na uobičajen način, samo umjesto vode stavite mlijeko.

 

* 10 ukusnih načina da konzumirate više mlijeka


recepti-mlijeko-f

recepti-mlijeko-10