24. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Pripremanje krumpira

Krumpir kuhate u malo vode, dovoljno je da samo bude pokriven.

Pripremanje krumpira

Recepti - Pripremanje krumpiraKUHANJE – Krumpir kuhate u malo vode, dovoljno je da samo bude pokriven. Posudu uvijek poklopite kako bi se krumpiri kuhali kraće i ostali zdraviji, sa više vitamina. Odabirite jednako velike krumpire kako bi se svi skuhali u približno isto vrijeme. Prije kuhanja nemojte krumpire oguliti, narezati i zatim ostaviti u vodi jer pritom mnogi vrijedni sastojci prijeđu u vodu. Kada krumpire gulite, gulite ih što tanje jer se brojni sastojci nalaze neposredno ispod kore.

Recepti - Pripremanje krumpiraPriprema za CHIPS – Možete ga napraviti čak i sami. Narežite krumpir vrlo tanko, najbolje ribežom jer je tako svi komadi biti jednako debeli te pržite. No, imajte na umu da chips upija mnogo masnoće i da je zbog toga visokokaloričan.

Recepti - Pripremanje krumpiraPriprema za PIRE – Najbolje je skuhani krumpir odmah, dok je još vruć pretvoriti u kašu. Odmah nakon toga umiješajte i druge potrebne sastojke.

Recepti - Pripremanje krumpiraUkoliko kupujete stari krumpir provjerite da li je dovoljno čvrst i da je bez klica. Kada proklija postaje čak i štetan. Bez podruma ili prikladne smočnice brzo počinje propadati stoga nemojte kupovati velike količine.

Pripremanje-krumpira