Moderne verzije čupavaca

Moderne verzije čupavaca

Ako ste ljubitelj domaćih čupavaca i spremate ih sa zadovoljstvom, ali vaši gosti ili ukućani preferiraju modernije verzije kolača, donosimo ideje kako pripremiti čupavce kao donut krafne ili kao muffine. Zapravo, priprema se ne razlikuje u velikoj mjeri. Jedina je razlika što uz sastojke za pripremu čupavaca trebate imati pekač za krafne ili muffine. Čupavce kao muffine ili kao krafne možete praviti po ovom receptu:

Čupavci – recept za sočne domaće čupavce

Čupavci kao donut krafne

Prema receptu za čupavce iznad napravite smjesu za tijesto čupavaca, a zatim izlijevajte potrebnu količinu u kalupe za donut krafne. Pecite preporučeno vrijeme, obično je 7 do 13 minuta. Kada izvadite krafne iz pekača, umočite ih u čokoladnu glazuru pripremljenu po receptu iznad, a zatim u kokos. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

Čupavci kao muffini

Pripremite smjesu za čupavce prema receptu na liku iznad. Izlijte u kalupe za muffine. Kada su muffini pečeni, izvadite ih na ravan pleh, prelijte čokoladnom glazurom ili umočite vrhove muffina u glazuru od čokolade, a zatim pospite kokosovim brašnom.

U čemu se krije tajna čupavaca koji su omiljeni domaći kolač već desetljećima.

Svaka generacija dodaje svoj štih u ovaj starinski domaći kolač, ali je u nekoj od svojih varijacija jedan od najpopularnijih kolača već desetljećima. Ideje iznad za modernizaciju recepta vrijede pokušaja, kako bi se čupavci svojim okusom i sastojcima približili i modernim mlađim generacijama kojima čupavci izgledaju previše rustikalno i satrinski.

Spužvasta, a sočna tekstura

Svi koji vole čupavcem znaju da tijesto za čupavce nije obično tijesto. Tijesto za čupavce je sočno, u sebe upije djelomično i čokoladnu glazuru, a kombinacija žutog biskvita i čokoladne glazure ono je što čini ovaj kolač neodoljivim.

Okus kokosa

Iako u čupavce ne ide velika količina kokosovog brašna, cijeli čupavci imaju zapravo okus po kokosu.

Čokoladna glazura

Čokoladna glazura na čupavcima nije tvrda, nego meka i kremasta, a ipak zadržava okus prave čokolade. S pravom se može reći da su čupavci pravi čokoladni kolač.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*