Fusili s meksičkim miksom i tunjevinom

Fusili s meksičkim miksom i tunjevinom

Ovo jelo spada u brza jela gotova u manje od 10 minuta jer se koriste konzervirani sastojci. Može se poslužiti kao glavno brzo jelo ili kao hladna salata.

Sastojci:

  • Fusili
  • malo soli
  • konzervirano povrće za meksički miks
  • konzerva tunjevine u komadima

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Procijedite i prelijte hladnom vodom. Ponovo dobro cijedite.

Stavite u zdjelu, te pomiješajte s konzerviranom tunjevinom u komadima i konzerviranim povrćem za meksički mix.

Ako je tunjevina u ulju istresite sve, uključujući ulje kako bi bilo sočnije.

Sve sastojke skupa dobro pomiješati i fusili s meksičkim miksom i tunjevinom su spremni za posluživanje.

Druga opcija – Fusili s meksičkim miksom, tunjevinom i vrhnjem

Sastojci:

  • fusili
  • meksički miks
  • jedno vrhnje
  • jedna do dvije velike žlice majoneze

Priprema:

U lonac dodati veću količinu vode i soli, te kada prokuha dodati tjesteninu. Skuhati tjesteninu prema uputama za tjesteninu.

Procijediti i ohladiti tjesteninu pod tekućom hladnom vodom.

U veću zdjelu dodati meksički miks, tunjevinu, te dodati tjesteninu. Dodati jedno vrhnje i dvije žlice majoneze. Sve dobro promiješati.

Umjesto jogurta se može koristiti i kremasto vrhnje.

Ovo je kremasta i sočna verzija fusila. Iako mnogi nisu ljubitelji majoneze u obrocima, ona dodaje kremoznost ovom receptu i vrhnju, ali može se preskočiti. Kao što se može i vrhnje i majoneza zamijeniti s jogurtom. To su sve neke varijacije u receptu koje se mogu prilagoditi vlastitom ukusu i željama.

Fusili s meksičkim miksom i tunjevinom
Fusili s meksičkim miksom, tunjevinom i vrhnjem

Tjestenina s meksičkim miksom i tunjevinom

Iako uz ovaj recept fusili idu odlično, možete koristiti i neke druge vrste tjestenine. No, fusili idu odlično jer se spoje sa sastojcima, i pokupe dio. Dobar izbor mogu biti i tjestenine tzv. leptirići i školjkice.

Ovo jelo se može raditi i s bezglutenskom tjesteninom ukoliko tražite inspiraciju za bezglutenska jela.

Ukoliko tražite inspiraciju što napraviti s meksičkim miksom koji imate tada ovo može biti odličan i brz recept.

Isto tako ako tražite nove ideje za posna jela petkom tada ovo može biti jako dobra ideja. Ukoliko želite potpuno posno jelo, birajte tjesteninu bez jaja.

Ovo je brzo posno jelo, koje može biti jako dobar izbor kada tražite posni ručak, ali i da bi trebala biti brzo gotov.

Koliko traje priprema?

Vrijeme pripreme i sam način pripreme, odnosno potrebni angažman u ovom jelu su mali, a priprema brza. Sastojci su gotovi, te nema sjeckanja i dodatne pripreme povrća.

Koliko će vremena trebati da se pripremi ovo jelo u pravilu ovisi o tome kakvu tjesteninu imate. Neke se tjestenine kuhaju malo diže, neke kraće. A dok se tjestenina skuha, vi stignete pripremiti sve ostalo.

Tjesteninu nemojte prekuhati, ali ne treba je ostaviti niti previše tvrdu, budući da se ona odmah stavlja pod hladnu vodu, što zaustavlja daljnje kuhanje, te tjestenina ostaje takva u kakvom ste je stanju skinuli sa štednjaka. Za razliku od ovog recepta, kada se kuhana tjestenina dodaje u umake ili se dalje pripremana na toplom, ona nastavlja kuhanje, te je bitno na vrijeme je dodati u umak kako se naknadno ne bi raskuhala. U ovom receptu nema tog dijela, nego se tjestenina odmah hladi.

Meksički miks je zanimljiv jer sadrži nekoliko vrsta povrća, te iako se ovo jelo može raditi i s drugim kombinacijama povrća, ovo je najjednostavniji i najbrži način kako bi se dobio vrlo brzo zanimljiv obrok.

Prednost ovog jela je što konzervirani meksički miks se može uvijek imati kod kuće, kao i tjestenina. Ne radi se o namirnicama koje trebaju biti svježe za pripremu obroka. Stoga kad se uzme u obzir jednostavnost pripreme, kao da se ne mora u zadnji tren ići u nabavku, a dobije se zanimljivo jelo, ovaj recept je odličan brzi izbor.

Ovo jelo može imati i dodatne varijante, u gotovo jelo možete dodati malo maslinovog ulja i papra kako bi jelo bilo začinjenije.

Pročitajte i:


Komentari

Odgovori

*