26. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Šaum role – punjene smjesom pudinga i slatkog vrhnja

Lisnato tijesto izvaditi iz pakiranja, raširiti i izrezati na trakice 2 cm x 15-20c m... Ovakav kolač je odličan izbor za slavlja ili praznike kada mnogi preferiraju izradu suhih kolača. Šaum role punjene kremom od vanilije su kao neka vrsta kombinacije suhih i kremastih kolača, no prednost je što su sitni kolač koji se jednostavno poslužuje.

Šaum role – punjene smjesom pudinga i slatkog vrhnja

Šaum role punjene kremom od vanilije su jedna od popularnijih varijanti šaum rola. U ovom receptu se koristi puding od vanilije i ekstrakt vanilije.

Sastojci za punjenje – krema od vanilije za šaum role
0,2 l slatkog vrhnja za šlag
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera

1 komplet kalupa za šaumrole

Priprema:
Lisnato tijesto izvaditi iz pakiranja, raširiti i izrezati na trakice 2 cm x 15-20c m. Trakice omotati oko kalupa za šaum role i stavljati na pleh na kojem je papir za pečenje.
Peći do 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Ohladiti i poslije puniti nadjevom.

Nadjev:
Skuhati dva pudinga od vanilije u mlijeku kao za 1 puding (znaci 500 ml mlijeka) da bude gusto.
Kad su skuhani umiješajte 2 vanilin šećera da ne izgube aromu.
Šlag 200 ml izmiksajte i kad se puding ohladi pomiješate mikserom to dvoje. Punite rolice kremom.

Posuti sve šaum role šećerom u prahu.

Recept poslala: K.

Šaum role prije pečenja
Šaum role poslije pečenja
Pečeno lisnato tijesto za šaum role spremno za punjenje
Krema za punjenje šaum rola – krema od pudinga i slatkog vrhnja

Šaum role – punjene smjesom pudinga i slatkog vrhnja

Šaum role punjene smjesom od pudinga od vanilije koji se miješa sa slatkim vrhnjem za razliku od jednostavnijeg punjenja samo sa slatkim vrhnjem je bolji izbor kada želite da šaum role traju par dana budući da one s ovim punjenjem duže zadržavaju svježinu.

One su dobar izbor za praznike kada se želi na stolu imati i kremasti kolač, a istovremeno nisu klasičan kolač koji se mora rezati i slagati na tanjuru. Efektno izgledaju, praktične su za posluživanje, a mnogi ih vole jer se doslovno tope u ustima.

Kada se režete role trakice od lisnatog tijesta za role, nemojte ih povećavati debljinom jer neće biti praktične za motanje. Također vodite računa o tome da prilikom motanja na kalup lisnato se preklapa inače će kada u njega stavljate kremu ona izlaziti kroz te rupice koje se pojave. Ukoliko do toga ipak dođe, to nije značajan problem, ali če biti urednije ukoliko nema rupa.

Role će možda trebati kod posluživanja ponovno malo posuti šećerom u prahu kako bi izgledale svježije budući da se s vremenom šećer upije u lisnato te se više ne vidi. Stoga kod prvog posipanja nemojte pretjerivati, nego radije poslije dodati prilikom posluživanja.

Za punjenje rolica potrebna je kako bi se do kraja mogla napuniti rolica. Ukoliko je nemate možete to odraditi i sa plastičnom vrećicom, no, proces će biti nešto sporiji i zahtjevniji.

Ovakav kolač je odličan izbor za slavlja ili praznike kada mnogi preferiraju izradu suhih kolača. Šaum role punjene kremom od vanilije su kao neka vrsta kombinacije suhih i kremastih kolača, no prednost je što su sitni kolač koji se jednostavno poslužuje.

Umjesto pudinga od vanilije može se koristiti i bilo koji drugi puding, ja sam ga radila i s pudingom od čokolade, dok će voćni puding biti odličan izbor koji više preferiraju takve okuse. Upravo je i to prednost ovog kolača, jednostavno se može prilagoditi trenutnim željama, te ne mora uvijek biti istog okusa.

Role od lisnatog se trebaju dobro ohladiti prije punjenja, te ih se može napraviti i dan ranije. Ukoliko ste ih pekli dan ranije tada ih kada se dobro ohlade zatvorite u posudu i čuvati na hladnom mjestu no nije potrebno u frižideru.

Pečenje rola može trajati duže ili kraće od 15 minuta ovisno o pećnici, ali čak i kada ih radite prvi put, jednostavno ćete po njima vidjeti kada su gotove, budući da lisnato promjeni strukturu i potrebno je da ne bude više blijedo žute boje, nego da role dobiju zlatno žutu boju.

Šaum role – punjene smjesom pudinga i slatkog vrhnja

Pročitajte i: