Zapečene mahune

Zapečene mahune

Sastojci:

Recepti - Zapečene mahune1 kg mahuna očišćenih od vrhova

Recepti - Zapečene mahune2 glavice nasjeckanog luka

Recepti - Zapečene mahunejuha

Recepti - Zapečene mahunepapar

Recepti - Zapečene mahunekrušne mrvice

Recepti - Zapečene mahunekiselo vrhnje

Recepti - Zapečene mahunemaslac

Recepti - Zapečene mahunečešnjak

Priprema:

Dok su mahune još mlade, dobro je od njih pripraviti ovo jelo bez mesa. Kilogram mahuna očistiti od vrhova, sasvim razrezati po duljini, a ako su mahune predugačke, prerezati ih još i na polovici. Mahune s 2 glavice sitno sjeckanog luka dobro propržiti, odmah ih posoliti, a češće miješati da ne bi zagorjele.

Mogu se zaliti s malo juhe dok ne postanu sasvim mekane. Mahunama dodati malo papra i prebaciti ih u dobro podmazan i mrvicama posipan kalup.

U kalup prvo staviti tanak sloj mahuna, preliti ga kiselim vrhnjem, zaliti s malo maslaca ili masti i  posuti s malo češnjaka.

Tako redati naizmjence sloj mahuna, pa sloj kiselog vrhnja i maslaca ili masti i posipati češnjakom dok se ne potroše mahune i začin.

Gornji red treba biti od mahuna, zatim preliti sve mašću ili maslacem, posipati krušnim mrvicama i peći 1/2 sata, toliko da se mahune zarumene.


Komentari

2 komentara na “Zapečene mahune”

  1. Dobro Jutro. ja jako volim povrce na sve nacine,ja sam izmedu redova stavljala suhog sira i na kraju prelila vrhnje sa razmucenim jajima, nama je nilo jako ukusno.
    Mnogo hvala na vasem rezeptu i lijepe pozdrave iz Beca
    Dana

  2. […] Zapečene mahune […]

Odgovori

*