Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom

Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom

Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom

Za 10-14 calzonea
recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom1 osnovni recept za kruh (30g svježeg kvasca ili 3 vrećice po 7g suhog kvasca, 30g meda ili šećera, 625ml mlake vode, 1kg oštrog brašna za kruh, 30g soli, dodatno brašno za posipavanje)
recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom500 g bobica bijelog ili crnog grožđa bez sjemenki, oprati i prepoloviti

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinompola žičice cimeta

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom3 grančice svježeg ružmarina, otrgnuti listiće

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinommala čaša desertnog ili slatkog bijelo vina

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinom150 g šećera

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinomšaka pinjola, lagano prepeći

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinombrašno

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinomekstra djevičansko maslinovo ulje

recepti - Slatki mini-calzone s grožđem i ružmarinompo želji: grančica ružmarina

Priprema:

Umijesite osnovno tijesto za kruh i nastavite prema receptu do prvog dizanja. Dok se tijesto diže, u zdjeli izmiješajte grožđe, cimet, ružmarin, desertno vino, šećer i pinjole. Šećer će iz grožđa izvući sav onaj fini sok. Ostavite da se grožđe marinira sve dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto podijelite na dva komada, svaki dio razvaljajte na 1 cm debljine, pa pospite brašnom kako se ne bi ljepilo. Uzmite rezač za tijesto promjera 15 cm ili kakav mali tanjurić, pa prema tom «kalupu» izrežite krugove. Naravno da možete izrezati oblike i veličine koje želite, ali ovi mali komadi zgodni su za recept. U sredinu svakog komada tijesta stavite žličicu nadjeva, presavijte tijesto i stisnite podignute rubove. Pukotine nisu poželjne, pa sve pošteno pritisnite. Calzone premažite s malo maslinovog ulja, a po želji utaknite i koji listić ružmarina. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C/plin na 4, i to 20 min, da požute.


Komentari

Odgovori

*