Najpopularniji ljetni kokteli za ljeto 2023.

Najpopularniji ljetni kokteli za ljeto 2023.

Tople ljetne večeri stvorene su za zabave, bilo u dvorištu, uz bazen ili na obali. Jedan od načina kako se ohladiti su ljetni kokteli. Bez obzira kojeg ste likera fan, tekile ili gina, uvijek će se pronaći neki koktel za vas uz koji može početi prava ljetna zabava.

Margarita

Margarita je desetljećima najpopularniji ljetni koktel. Poneke godine je neko drugo piće skine s trona, kao 2000.te Gin Tonic, ali ona se iznova vraća u top koktele po popularnosti.

Tekila (šp. Tequila) je omiljeni meksički dar svijetu koktela, a klasična Margarita nikada neće izaći iz mode. I dok postoli milijun varijacija, klasična Margarita je još uvijek većini omiljeni koktel. Margarita je jedan od najpopularnijih koktela s dobrim razlogom. Kombinirajući miris limete i slatkoću likera od naranče s prepoznatljivim profilom okusa tequile, klasična Margarita ostaje jedan od najprepoznatljivijih i bezvremenskih primjera koktela, onih koji unose pravi omjer alkohola, citrusa sa slatkim elementom.

Aperol Spritz

Aperol Spritz je stari koktel, ali posljednjih godina postaje planetarno popularan. Prema nekim pisanjima njegova popularnost iz godine u godinu raste za 48 posto.

Aperol Spritz, koktel porijeklom iz Italije, bezvremenski je favorit ljetnih osvježavajućih pića. U pravilu se pravi s mirnim ili pjenušavim Proseccom, ali se može napraviti i sa šampanjcem, te bilo kojim drugim bijelim vinom, ovisno o preferencijama i prilici. Recept kaže kako treba napraviti omjer od tri dijela proseka, dva dijela Aperola i jedan dio mineralne vode. Poslužuje se uz krišku naranče ili se kao ukras koriste masline. Recept za Aperol Spritz.

Vodka Tonic

Za odličan Vodka Tonic odaberite vrhunsku votku i vrhunski tonik. U tome je cijela tajna.

Kada se priprema Vodka Tonik, osim odabira kvalitetnih sastojaka, nema nikakvih komplikacija ni velikih tajni za pravljenje izvrsnog ljetnog koktela. Piće se stavlja u visoku čašu ispunjenu ledom s malo vodke i malo soka od limete, a zatim se prelijeva tonik vodom. Njegov prozirni okus odličan, a istovremeno jako osvježavajući, je način da pijete omiljenu vodku u blažoj verziji, a bez da se previše promijeniti okus. U odnosu na ostale koktele prednost vodke tonika je što nema slatkoće, te je ako ne volite slatka pića ovo najprivlačniji ljetni koktel.

Mai Tai

Zanimljivo je da ovaj koktel drži rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najskuplji koktel. Prodaje se u jednom poznatom hotelu za 1.300 eura po čaši, ali s originalnim sastojcima od kojih se prvi Mei Tai pravio.

Mai Tai je koktel s kompliciranijim sastojcima pa u pravilu nije za kućnu pripremu. Izvorno je načinjen tako da prikazuje bogatstvo okusa kvalitetnog ruma, nažalost tijekom zadnjih desetljeća krenuo je krivim putem jer su barmeni koristili sokove u bocama i tetrapaku koji su dali ovom koktelu umjetan i pomalo bezvezan okus. Na sreću, kao raste interes za prirodne i svježe sokove tako je Mai Tai ponovno dobiva na popularnosti kao svježi i bogati koktel s rumom. .

Gin Tonic

Gin Tonic je izvrstan i u osnovnoj verziji, ali njegova posebnost je da ga možete prilagoditi vlastitim preferencijama dodavanjem omiljenih začina.

Ključ izvrsnog recepta za Gin Tonic je uravnotežiti gorčinu tonika i gina. Poanta je da nikad ni jedno ni drugo ne preuzme okus, nego u savršenoj ravnoteži. Točan omjer oko kojeg se svi slažu teško ćete pronaći. Dakle, postoje Gin i Tonic. Omjer trebate isprobavati dok ne dobijete okus koji se baš vama sviđa. Krenite s omjerom 1:1 i povećavajte omjer do maksimalno 1 : 3. Preko toga će se izgubiti okus Gina. Ne zaboravite ukrasiti kriškom limete.


Komentari

Odgovori

*