Recept za Aperol Sodu – dostojanstvena zamjena za Aperol Spritz

Aperol Soda – dostojanstvena zamjena za Aperol Spritz

Aperol Soda izvrstan je koktel koji je dostojanstvena zamjena za Aperol Spritz, ako vam se iz nekog razloga ne sviđa kombinacija sastojaka u Aperol Spritzu ili ako vaš omiljeni kafić ili restoran nema u ponudi Aperol Spritz, te možete naručiti mineralnu vodu i Aperol odvojeno pa samostalno smiksati. Aperol soda savršeno je osvježavajuće piće za prekrasne ljetne večeri, možete ga piti samostalno, uz večeru ili prije večere kao aperitiv.

Aperol Soda

Aperol Soda nosi naziv po dva osnovna sastojka, Aperolu, te starinskom nazivu za gaziranu mineralnu vodu – soda.

Recept za Aperol Sodu

Sastojci:
– Aperol
– Gazirana mineralna voda

Priprema:
Jednostavno pomiješajte ova dva sastojka. Ne možete staviti ni premalo ni previše ni jednog sastojka. Kako god pomiješate, ne možete ovo piće učiniti lošim.

Tradicionalno se Aperol smatra ljetnim pićem, te se kokteli od njega rade s vinom, pjenušavim vinom i prosekom. Međutim, nemojte misliti kako je Aperol samo ljetno piće. Uz pivo je izvrstan zimski napitak, a uz pjenušava vina odlično ide i uz blagdane i božićno raspoloženje.

Recept za Aperol Spritz i druge koktele s Aperolom pronađite ovdje:

Može li se Aperol piti sam za sebe

Aperol zapravo ne treba dodatke i može se piti samostalno. Ostali sastojci se dodaju da bi se ublažio ili modificirao njegov okus, te prema stručnjacima izvukao maksimum iz njega, ali Aperol je odlično piće i kada se pije samostalno. Kada se pije samostalno pije se u čašama za liker, a ne vino ili koktel.

Kako čuvati Aperol

Aperol nije žestica, pa ga ne možete čuvati na sobnoj temperaturi jednom kada je otvoren. Radije ga spremite u hladnjak, kako bi zadržao svježinu. Prosječan udio alkohola u parolu je 10 do 12 %.


Komentari

Odgovori

*