Koliko se dugo mogu čuvati kolači u frižideru i na sobnoj temperaturi

Koliko se dugo mogu čuvati kolači u frižideru

Koliko se dugo mogu čuvati kolači u frižideru

Koliko se dugo mogu čuvati kolači u frižideru i na sobnoj temperaturi

Kako bi kolači što duže bili svježi i kako biste ih mogli duže koristiti potrebno ih je dobro zatvoriti u zdjeli, odnosno omotati plastičnom folijom. Plastična folija je dobar izbor jer najbolje čuva kolače od isušivanja.

Koliko dugo možemo čuvati kolače na sobnoj temperaturi, ali i u frižideru i zamrzivaču, ovisi da li imamo suhe kolače i kekse, pečene kolače bez kreme ili kolače s glazurom ili kremom od maslaca, vrhnja ili šlaga.

Domaći kolači se mogu u pravilu čuvati 1 do 2 dana na sobnoj temperaturi.

Vodite računa o tome da ne mogu jednako trajati pečeni kolači i kolači s glazurom ili kremom od margarina, maslaca, jaja, vrhnja i slično. Domaći kolači s kremom koji sadrže kremu ili glazuru od maslaca, jaja ili vrhnja bi se trebali čuvati cijelo vrijeme u frižideru a minimalno na sobnoj temperaturi.

Ovisno o sastojcima dobro zatvoreni i spremljeni u frižider kolači se mogu čuvati do 7 dana u frižideru.

Domaće kolače možete i zamrznuti. Dobro ih upakirajte te tako zamrznute možete čuvati u zamrzivaču do 4 do 5 mjeseci.

Kolači s kremom od sira poput Cheesecake-a se mogu čuvati do 7 dana u frižideru. No, to je prilično varijabilno, s obzirom da je najbitniji element koliko ste dugo držali kolač na sobnoj temperaturi. Kolači sa kremom od sira se ne bi trebali držati na sobnoj temperaturi duže od dva sata. U tom slučaju ne vrijedi pravilo koliko ih možete čuvati u frižideru. Vodite računa o tome da kolač odmah stavljati u frižider.

Kolač s kremom od sira možete smrznuti. Kolači s kremom od sira poput Cheesecake-a mogu biti u zamrzivaču do 3 mjeseca.

Čokoladni kolači kao i općenito kolači se mogu čuvati na 1 do 2 dana na sobnoj temperaturi, dobro zatvoreni odnosno zamotani u plastičnu foliju.
Ukoliko čokoladni kolač ima kremu ili glazuru od namirnica poput jaja, maslaca, vrhnja i slično, tada ga je potrebno cijelo vrijeme čuvati u frižideru.
U frižideru čokoladni kolači mogu trajati (ako su dobro zamotani plastičnom folijom) do 7 dana.

Čokoladne kolače možete također zamrznuti te dobro zatvoreni u plastičnu vrećicu odnosno omotani plastičnom folijom mogu se čuvati u frižideru do 4 mjeseca.

Keksi i suhi kolači uglavnom imaju nešto duži rok trajanja. I u ovom slučaju čuvanje će ovisiti o načinu pripreme i sastojcima kao i načinu čuvanja.

Kako bi se keksi i suhi kolači mogli što duže čuvati potrebno ih je zatvoriti u kutiju koja će biti dobro termički zatvorena.
Na sobnoj temperaturi dobro pečeni i pravilno zapakirani keksi i suhi kolači mogu trajati dva do tri tjedna.

Keksi i suhi kolači koji sadrže kremu, punjeni su ili ukrašeni kremom koja sadrži jaja, maslac, vrhnje, sir i slično, mogu trajati 5 do 7 dana ukoliko ste ih spremili u frižider. Njih bi trebalo cijelo vrijeme čuvati u frižideru.

Kekse i suhe kolače možete i zamrznuti. U tom će slučaju trajati dulje. U zamrzivaču keksi i suhi kolači mogu trajati d 6 mjeseci.

Vezano:

Pravila pohranjivanja hrane u hladnjak i optimalna temperatura

Na koliko stupnjeva držati frižider 

Ostavite komentar

*