19. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Paprika

Paprika ima jako puno boja, okusa i oblika, crvene, žute, zelene, izduljene, okrugle, velike, male, slatke, ljute…

Paprika

Paprika

Recepti - PaprikaPaprika ima jako puno boja, okusa i oblika, crvene, žute, zelene, izduljene, okrugle, velike, male, slatke, ljute…

Recepti - PaprikaNa početku su ih Europljani koristili kao zamjenu za papar, nešto kasnije tek kao povrće.

Recepti - PaprikaMnogo ljudi to ne zna no, malo koje povrće se može usporediti sa paprikom po količini vitamina C, sadrži i mnogo betakarotena, svih vitamina te kalija, kalcija i fosfora. Također, ima i jako mnogo vlakana dobrih za probavu.

Recepti - PaprikaPaprike na otvorenom dozrijevaju od lipnja do rujna, no, uspješno se uzgajaju i u staklenicima stoga se mogu kupiti tijekom cijele godine.

Recepti - PaprikaKada ih kupujete birajte sjajne, pravilno oblikovane, čvrste i bez bilo kakvih oštećenja. Od paprika možete pripremiti jako puno svježih jela i pripravaka.

Recepti - PaprikaLjuta paprika – Kada radite sa ljutim paprikama ruke dobro i često perite, pripazite da ne dođete u dodir s očima. Ljutinu im daje alkaloid kapsicin. No, on se kuhanjem ne gubi nego koncentrira. Chilli paprike su čak 20 puta ljuće od naših ljutih.

Recepti - PaprikaPaprike su uvijek obavezna namirnica svake zimnice. Najčešće se kisele okrugle i mesnate babure, no, osim kiseljenja se i zamrzavaju.

Recepti - PaprikaPaprike čistite tako da opranoj paprici izrežete peteljku s dijelom unutrašnjosti i zatim je prepolovite. Odstranite debeli središnji dio i pregratke s košticama. Ukoliko čistite ljute paprike, što više dijelova s košticama izrežete to će one biti manje ljute. Manje paprike i feferone čistite tako da im poslije pranja samo odrežete peteljku, ali tako da izvučete i dio s košticama. Cijele paprike narežite na kolutove.

Recepti - PaprikaAko čistite paprike koje namjeravate puniti, možete nožem urezati duboko oko peteljke kako biste izvukli sredinu. Također, možete i odrezati gornji dio paprike te tako lakše izvadite cijelu sredinu. Paprika je jako otvorena, stoga poklopac možete i vratiti.

Pročitajte i:

Paprike recepti

Pečena paprika punjena krumpirom

Punjene paprike