Punjeno pile

Punjeno pile

Namirnice:

Recepti - Punjeno pile1 pile

Recepti - Punjeno pilesol

Nadjev:

Recepti - Punjeno pile3 žlice ulja

Recepti - Punjeno pile2 dag luka

Recepti - Punjeno pilepileća jetra

Recepti - Punjeno pile3 ploške kruha

Recepti - Punjeno pile1-2 dl mlijeka

Recepti - Punjeno pileperšinovo lišće

Recepti - Punjeno pilesol

Recepti - Punjeno pilepapar

Recepti - Punjeno pileulje ili mast za pečenje

Priprema i zamrzavanje:
Očišćenom i opranom piletu odrežite vrat i nasolite ga izvan i iznutra. Prstom odvojite kožu od mesa. Počnite kod vrata, zatim je odvojite od bijelog mesa, bataka i hrpta. Ako je pile veće, poslužite se drškom kuhače. Nadjevajte žlicom, a nadjev pažljivo i ravnomjerno rasporedite ispod kože po cijelom piletu. Kada potrošite sav nadjev, otvore pričvrstite tankim drvcima. U tepsiju s masnoćom stavite pile i pecite ga u pećnici na umjerenoj temp. (200 C=473 K) oko 2 sata. Za vrijeme pečenja pile polijevajte, a u tepsiju svaki put ulijte nekoliko žlica tople vode. Pečeno pile ohladite i stavite u vrećicu, zapakirajte i zamrznite. Umak od pečenja stavite u čašu od jogurta i također zamrznite.

Nadjev:
Kruh izrežite na sitne kocke, prelijte ga hladnim mlijekom i ostavite da se namoči. U međuvremenu sitno nasjeckajte luk, jetrica i peršin. Na vrućem ulju kratko propržite luk i jetrica pa vruće prelijte preko ocijeđenog kruha, dodajte jaja, usitnjeni peršin, sol i papar, te sve dobro izmiješajte.

Trajnost: 3 mjeseca

Odmrzavanaje i dogotovljavanje:
Zamrznuto pile izvadite iz vrećice i ostavite u posudi na sobnoj temp. Oko 2-3 sata. Zatim ga prelijte odmrznutim umakom i stavite u toplu pećnicu na 200 C=473 K da se dobro zagrije. Po potrebi dolijte još malo tople vode. Poslužite s pečenim krumpirom i salatom.


Komentari

Odgovori

*