16. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Brza torta od kupovnog biskvita i kompota od višanja

Brza torta od kupovnog biskvita i kompota od višanja

Brza torta od kupovnog biskvita i kompota od višanja

Brze torte s kupovnim biskvitom, a u ovom slučaju i s kompotom od višanja su odličan načina da brzo dobijemo tortu, kada nemamo dovoljno vremena ili kada se sjetimo u zadnji tren. Prednost ove torte s kompotom od višanja je što se sastojci mogu kupiti ili kompot od višanja napraviti unaprijed te mogu dugo stajati sa strane prije nego ih zatrebamo i iskoristimo.

Sastojci:

  • 3 biskvita za tortu
  • 1 tega kompota od višanja
  • vrhnje za šlag
  • čokoladna šlag krema i bonbončići za ukrašavanje

Priprema:

Procijediti kompot.

Umutiti šlag, te ručno umijesiti višnje iz kompota u šlag.

Uzeti prvi biskvit. Lagano žlicom natopiti sokom iz kompota. Pa staviti sloj šlaga s višnjama preko.

Isto napraviti s drugim biskvitom. Kada stavite treći biskvit natopite lagano slogom, ali umjesto bijelog šlaga stavite čokoladni, a zatim ukrasite bombonima.

Brza torta od kupovnog biskvita i kompota od višanja

Brza torta od kupovnog biskvita i kompota od višanja

Kompot od višanja omogućuje da se na brzinu dobije voćni kolač koji ne izgleda jednostavno, budući da čak i što se krema radi na jednostavan način, odnosno samo sa šlagom, kada se dodaju i višnje ona djeluje bogatije i dorađenije.

Isto tako može se iskoristiti i sok od kompota od višnji kako bi se natopili biskviti, te će i biskviti imati nešto drugačiji okus od uobičajenog i bit će sočniji.

Torta s kompotom od višanja se može ukrasiti na brojne načine, ovisno o prigodi, šlag kremom u boji, ali i ostatkom slatkog vrhnja i dekorirati višnjama iz kompota. U tom slučaju bi bilo dobro napraviti malo više šlaga od vrhnja i odmah odvojiti šlag za vanjsko premazivanje torte, prije nego što u šlag dodajemo višnje iz kompota. Na taj način šlag za premazivanje torte ostaje bijel, a to je odlična podloga za ukrašavanje torte, te kontrast višnjama ukoliko s njima ukrašavate tortu.

Ovakva torta je ukusna, ali i osvježavajuća. Može poslužiti kao rođendanska torta, kao na slikama, ali i za bilo koju drugu priliku.

Dovoljno je da u rezervi imati paket gotovih biskvita, vrhnje za šlag te teglu kompota od višanja. Vodite računa o datumima trajanja svake od namirnica, no, kompot od višanja, pa čak i biskviti za torte imaju duži rok trajanja, tako da se s njima u rezervi može uvijek imati dobra ideja i sastojci za brzu tortu kada se za njom pojavi potreba ili kada želite na brzinu nešto slatko.

Također, prednost ove brze torte s kompotom od višanja je u tome što kod rezanja izgleda dobro, presjek je bogat, a razliku dodatno možete napraviti izborom čokoladnih gotovih biskvita za tortu.

Uz to kada se koristi vrhnje za šlag dovoljno ga je umutiti, dodati višnje iz kompota i kolač je skoro gotov. odnosno potrebno ga je još složiti i dekorirati. Vrhnje za šlag ne zahtjeva dodatno čekanje ili hlađenje, kao što neke druge kreme za torte traže, te ih se često kako bi se dodatno stvrdnule i kolač bio dobre konzistencije mora napraviti dan unaprijed. Brza torta s kompotom od višanja se može posluživati odmah nakon što je napravljena, te nema potrebnog vremena za čekanje da se kolač spoji i da se može rezati i posluživati.