18. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Tikvice

Tikvice sadrže mnogo vode, čak 95% te su lako probavljive i zastupljene u gotovo svakoj dijeti. Naravno, dijetalne nisu ukoliko ih pripremate pržene ili pohane budući da tada upijaju jako mnogo masnoće. Radije ih kuhajte na pari i samo začinite.

Tikvice

Tikvice

Recepti - TikviceTikvice sadrže mnogo vode, čak 95% te su lako probavljive i zastupljene u gotovo svakoj dijeti.

Recepti - TikviceNaravno, dijetalne nisu ukoliko ih pripremate pržene ili pohane budući da tada upijaju jako mnogo masnoće. Radije ih kuhajte na pari i samo začinite.

Recepti - TikviceSadrži vitamine A i C, te značajnu količinu natrija. Također, sadrže mnogo vlakana, što je vrlo dobro za probavu.

Recepti - TikviceVjerojatno niste znali da su i cvjetovi tikvica prava delikatesa.

Recepti - TikvicePrže se sa oblikovanom sitnom tikvicom, ali i sami. Prije prženja, cvjetovi se mogu napuniti još i sirnim ili mesnim nadjevom.

Recepti - TikvicePostoji raznih vrsta tikvica, no, kada ih kupujete odabirite one koje su duge oko 12cm. Svakako provjerite da li im je ostatak peteljke čvrst i sočan a kora glatka i sjajna. Rijetko se guli, većinom se tikvice samo operu te im se odrežu krajevi.

Recepti - TikviceUkoliko ih želite izdubiti najbolje je da ih uzdužno zarežete, zatim sa svake strane urežete još jednom ukoso te poput klina izvadite sredinu. To je praktičniji način od dubljenja žličicom.

Pročitajte i:

Tikvice – Recepti

Jednostavni, a fini recepti za tikvice