19. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Zamrzavanje rajčica

Zamrznute rajčice je uvijek dobro imati u frižideru. Najbolje je da ih zamrzavate u komadima željene veličine, tj. narezane, no, možete ih zalediti i cijele.

Zamrzavanje-rajcica

Zamrzavanje rajčica

Recepti Zamrzavanje rajčicaZamrznute rajčice je uvijek dobro imati u frižideru. Najbolje je da ih zamrzavate u komadima željene veličine, tj. narezane, no, možete ih zalediti i cijele.

Recepti Zamrzavanje rajčicaZrele i zdrave plodove svježe rajčice prelijte vrelom vodom, zatim naglo isperite hladnom vodom. Na taj način ćete ih lakše oguliti. Nakon guljenja izrežite ih na komade željene veličine.

Recepti Zamrzavanje rajčicaIdealno ih je zamrznuti u manjim plastičnim posudama ili vrećicama . Najbolje je da ih podijelite prema količini potrebnoj za jedan do dva obroka.

Recepti Zamrzavanje rajčicaUkoliko želite rajčicu zamrznuti kao pasiranu masu, plodove rajčice prelijte vrelom i nakon toga ih naglo isperite s hladnom vodom kako biste ih lakše ogulili. Rajčice ogulite i zatim pasirajte.

Recepti Zamrzavanje rajčicaPasiranu masu ulijte u posudu u koju ste prethodno stavili rešetku za zamrzavanje vode u kockama te zamrznite.

Recepti Zamrzavanje rajčicaZamrznutu rajčicu izvadite i odvojite kockice. Svaku pojedinačnu kockicu bi bilo dobro zamotati u aluminijsku foliju te staviti u plastičnu vrećicu.

Recepti Zamrzavanje rajčicaNakon što to napravite  vrećice stavite u zamrzivač i po potrebi odledite, te stavite u jelo koje pripremate.