18. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Dalmatinska riža sa sirom

U posudu staviti veću žlicu masti, pa kad je dobro zagrijana, dodati glavicu sitno nasjeckanog crvenog luka i pržiti ga na laganoj vatri.

Dalmatinska-riža-sa-sirom

Dalmatinska riža sa sirom

Recepti - Dalmatinska riža sa siromU posudu staviti veću žlicu masti, pa kad je dobro zagrijana, dodati glavicu sitno nasjeckanog crvenog luka i pržiti ga na laganoj vatri.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromU zaprženi luk staviti 100 g narezane suhe slanine, pa je stalno miješati i paziti da luk ne pregori.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromU zapržen luk dodati 450g oprane riže i promiješati je, a potom zaliti juhom od peradi da lijepo prekrije rižu.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromRižu promiješati, posoliti, popapriti i za vrijeme kuhanja zalijevati sokom od rajčice dok riža potpuno ne omekša.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromRiža ne smije biti raskuhana.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromPrije serviranja zasipati rižu s dosta naribanog sira, staviti je u kalup i zatim preokrenuti na okrugli tanjur.

Recepti - Dalmatinska riža sa siromRiža će imati oblik kalupa u kojem je oblikovana. Posipati je naribanim sirom i servirati.