29. ožujka 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Gibanica od makarona

Paket špageta ili makarona izlomiti i skuhati u slanoj vodi. Kuhane makarone ocijediti i preliti mlakom vodom.

Gibanica-od-makarona

Gibanica od makarona

Recepti - Gibanica od makaronaPaket špageta ili makarona izlomiti i skuhati u slanoj vodi. Kuhane makarone ocijediti i preliti mlakom vodom.

Recepti - Gibanica od makaronaU posudu staviti žlicu maslaca ili masti pa dobro zagrijati, makarone ubaciti u mast i dobro ih promiješati.

Recepti - Gibanica od makaronaSkinuti posudu s vatre, makarone ohladiti, a tada dodati: 8 žumanjaka, 1/2kg zrelog sira, 150g gustog vrhnja, žlicu masti i čvrsto tučen snijeg od 8 bjelanjaka.

Recepti - Gibanica od makaronaSve dobro izmiješati i ostaviti do upotrebe.

Recepti - Gibanica od makaronaNa dasku staviti 1/4kg prosijanog brašna, dodati malo masti, soli i hladne vode, pa zamijesiti tijesto kao za svaku savijaču. Tijesto dobro izraditi i podijeliti na dva dijela, pa ostaviti da malo stoji.

Recepti - Gibanica od makaronaPosudu u kojoj će se gibanica peći dobro namazati rastopljenom mašću, a preko posude razvući polovicu tijesta i smjestiti pripravljenu masu u tijesto.

Recepti - Gibanica od makaronaKrajeve, ako su veći od posude, po rubu posude prerezati, a drugom polovicom razvučenog tijesta pokriti cijeli kalup makarona, spojiti rubove donje i gornje kore (stisnuti prstima da nastane maleni rubnjak), dobro poškropiti mašću, pa peći u pećnici i servirati kao predjelo.