26. travnja 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Šparoga

Sezona im je u proljeće. Ono što jedemo je izdanak, koji se zakopava da bez svjetla deblja...

Šparoga

Šparoga

Recepti - ŠparogaSezona im je u proljeće. Ono što jedemo je izdanak, koji se zakopava da bez svjetla deblja, a na vrhu se samo naziru budući listići. Kod nas rastu i samonikle, no, one su izrazite zelene i tanke te gorče.

Recepti - ŠparogaPrehrambeno nemaju neku veću vrijednost budući da čak 93% čini voda, no, dobro dođu kao osvježenje. Imaju malo bjelančevina i ugljikohidrata. Na cijeni su zbog svog profinjenog okusa i niskokaloričnosti stoga se često znaju naći i u raznoraznim dijetama.

Recepti - ŠparogaKada ih kuhate, svakako odrežite tvrdi kraj. Vrhove ne treba guliti, dok stapku treba, ali vrlo tanko. Ono što je oguljeno nemojte baciti jer će vam dobro doći za juhu.

Recepti - ŠparogaOčišćene šparoge povežite u svežanj. Kako bi bile podjednako mekane, kuhajte ih u dubokom loncu, po mogućnosti na način na donji, tvrđi dio bude potopljen u vodi, a gornji, mekani dio da bude iznad vode.

Recepti - ŠparogaNajbolji način za kuhanje šparoga je kuhanje na pari, odnosno u posebnim loncima u dva dijela od kojih je gornji s rupicama, te su vrlo visoki pa se šparoge mogu kuhati uspravne. Prilikom kuhanja, po potrebi u donju posudu dolijevajte vode, i to kipuće.

Pročitajte i:

Šparoge – Recepti

Šparoge na maslacu

Šparoge u slanoj vodi (salamuri)