28. ožujka 2024.

Recepti

COVERmagazin.com – Provjereni i jednostavni recepti za kuhanje.

Pečena srnetina

Srneće meso nabodite slaninom. Nabadati možete na dva načina: ili šiljatim nožem napravite plitki rez i utisnite izrezane ploške slanine u obliku trokuta ili slaninu...

Pečena srnetina

Pečena srnetina


Namirnice:

Recepti - Pečena srnetina1 kg srnetine, od buta ili hrbat

Recepti - Pečena srnetina8 dag suhe slanine

Recepti - Pečena srnetinasol

Recepti - Pečena srnetinapapar

Recepti - Pečena srnetina8 borovnica

Recepti - Pečena srnetina8 dag masti
Dodati nakon odmrzavanja:
Recepti - Pečena srnetina1 kocka mesne juhe

Recepti - Pečena srnetina2 dl kiselog vrhnja

Priprema i zamrzavanje:
Srneće meso nabodite slaninom. Nabadati možete na dva načina: ili šiljatim nožem napravite plitki rez i utisnite izrezane ploške slanine u obliku trokuta ili slaninu izrežite u rezance pa ih u manjim razmacima nabadajte uzduž mesnih vlakana. Zatim meso posolite, popaprite, natrljajte istučenim borovnicama i stavite u tepsiju na mast. Pecite u vrućoj pećnici. Za vrijeme pečenja polijevajte meso sokom od pečenja, ali dodajte nekoliko žlica vode. To ponavljajte češće dok meso ne omekša. Pečenku zatim ohladite, stavite u aluminijsku posudu, zalijte umakom od pečenja, dobro zapakirajte i zamrznite.

Trajnost: 2-3 mjeseca

Odmrzavanje i dogotovljavanje:
Pečenku s umakom izvadite iz zamrzivača i stavite u posudu da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Zatim je stavite u pečnicu, zalijte juhom od mesne kocke i ostavite da umak zakipi. Meso prelijevajte da se što prije zagrije. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Uz ovo jelo poslužite rižu, kuhani krumpir ili okruglice od kruha.